Huis-, tuin- en keukenongeval of schending zorgplicht?

Friet

Dat de lijn tussen een huis-, tuin- en keukenongeval of een schending van de zorgplicht soms dun is, laat onderstaande uitspraak zien. Een werkneemster van een fastfoodketen kwam (zonder ooggetuigen) met haar voet tussen een rolcontainer in de vriescel van de fastfoodketen. De fastfoodketen was aansprakelijk.

Huis-, tuin- en keukenongeval: wat is dat?
Een huis-, tuin- en keukenongeval is een alledaags risico wat zich verwezenlijkt tijdens het werk. Bijvoorbeeld het struikelen of uitglijden in de badkamer of een ongeluk met een broodmes. Als er sprake is van een huis-, tuin-, en keukenongeval betekent dit dat de werkgever het ongeval niet hadden kunnen voorkomen door het nemen van maatregelen voor een veilige(re) werkomgeving. De werkgever heeft zijn zorgplicht niet geschonden en zal ook niet aansprakelijk zijn voor de schade die de werknemer heeft geleden.

Wat speelde er?

De werkneemster in deze zaak was al enige jaren werkzaam bij een fastfoodketen. Op een dag gaat zij – op eigen initiatief – tijdens haar dienst een doos friet uit de vriescel halen om de voorraad aan te vullen. De werkneemster beweert te zijn gevallen doordat zij met haar voet in het gaas van een rolcontainer bleef...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en de complete Arboregelgeving?

Dat kan nu voor

€ 108,00

per jaar