Ongeluk in escape room: wie is aansprakelijk?  

Inmiddels is er in iedere stad wel één te vinden: de escape room, een kamer waarin je met een groepje kunt worden opgesloten en waaruit je binnen 60 minuten moet zien te ontsnappen door middel van aanwijzingen, raadsels en puzzels. De activiteit is spannend en vindt vaak plaats in een donkere ruimte.  En, zoals bij de meeste activiteiten, kan er ook hier wel eens wat mis gaan. Wie is er dan aansprakelijk?  

De escape room in een werkomgeving
De activiteit blijkt bij uitstek geschikt voor teambuilding, omdat men – met een tijdslimiet - stevig met elkaar moet samenwerken. Er zijn zelf steeds meer werkgevers die een escape room creëren als trainingsruimte, de zogenaamde serious escape rooms. Zo zijn er escape rooms om BHV-trainingsprincipes onder de knie te krijgen en zijn er escape rooms die helpen bij organisatieveranderingen. Hierdoor wordt de training binnen een handomdraai interactief en een stuk leuker voor de werknemer.

Als het misgaat
Begin dit jaar gebeurde het dat een 63-jarige werknemer tijdens een bedrijfsuitje  deelnam aan een escape room. Hij werd ingedeeld in een groep met tien collega’s. Toen de groep in de laatste ruimte het bijbehorende raadsel en de code had...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en de complete Arboregelgeving?

Dat kan nu voor

€ 105,00

per jaar