Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje

X-Ray

Een werkgever is minder snel aansprakelijk voor een ongeluk op de werkvloer als het om een zogeheten huis-tuin-en-keukenongeval gaat dan wanneer het gaat om een gevaarlijke risicosituatie. De rechtspraak over dit onderwerp is uitputtend. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje en is het verschil met een reëel gevaar niet altijd makkelijk te bepalen. Hoe zit het met de werkgeversaansprakelijkheid?

Zo ook in deze zaak (Rechtbank Zeeland-West-Brabant, 24 februari 2021, ECLI:NL:RBZWB:2021:1271) waar een werkneemster op de werkvloer over een rondslingerend rugzakje ten val is gekomen. 

Wat speelde er?

De werkneemster in kwestie is werkzaam bij Stichting ‘het Zeeuwse Landschap’. Stichting het Zeeuwse Landschap beheert een groot aantal natuurgebieden in Zeeland. Bij één van die natuurgebieden hoort het bezoekerscentrum. De werkneemster is daar een zogezegd ‘manusje van alles’: zo is zij schoonmaakster, werkt zij achter de balie en vervult zij daarnaast ook nog andere (algemene) werkzaamheden binnen het bezoekerscentrum. Op 27 juni 2016 vindt er een excursie met ca. vijftig scholieren plaats in het bezoekerscentrum. Tijdens de excursie worden de rugzakken van de kinderen...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en de complete Arboregelgeving?

Dat kan nu voor

€ 107,00

per jaar