Schulden en loonbeslag

Een werknemer met financiële problemen kan een werkgever ongeveer € 13.000,- per jaar kosten. Personeel met schulden wordt door werkgevers gezien als een groot risico voor de organisatie. Hoe moet je als werkgever omgaan met werknemers met schulden of met een eventueel loonbeslag?

In 2017 had 62% van de werkgevers personeel met schulden in dienst. Bijna 50% had in dat jaar te maken met loonbeslagen binnen hun organisatie. Meer dan de helft van hen ziet personeel met schulden als een groot risico voor de organisatie. Dit zijn conclusies uit het rapport ‘Personeel met schulden’ van het Nibud (2017). Als werknemers financiële problemen hebben of als er binnen de organisatie zelfs loonbeslagen worden gelegd, zijn er ook consequenties voor de werkgever.

Kosten: € 13.000 per jaar

Volgens het rapport van het Nibud kan een fulltime werknemer met financiële problemen die een modaal inkomen verdient de werkgever ongeveer € 13.000,- per jaar kosten. Bij deze kosten is uitgegaan van 20% minder concentratie en arbeidsproductiviteit (slechter functioneren), 7 extra dagen ziekteverzuim per jaar als gevolg van de financiële problemen en 3 uur afhandeling per loonbeslag. Veelvoorkomende...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en de complete Arboregelgeving?

Dat kan nu voor

€ 105,00

per jaar