Werkgever wil werknemer terug naar kantoor, maar dit is niet eenvoudig

Terug naar kantoor

Veel werknemers hebben er helemaal geen zin in, maar werkgevers willen hun werknemers toch graag weer op kantoor zien. Bij het maken van beleid rondom hybride werken is maatwerk noodzakelijk. Tegelijkertijd is het wetsvoorstel ‘Wet werken waar je wilt' in aantocht. Wat betekent dit voor werkgevers? In elk geval dat een goed thuiswerkbeleid noodzakelijk is. 

Thuiswerken als arbeidsvoorwaarde?

Door de coronapandemie hebben werknemers veel vrijheden verworven rondom flexibel werken. Thuiswerken is inmiddels niet meer weg te denken uit onze maatschappij: ook na de coronapandemie hebben veel organisaties het thuiswerken (schoorvoetend) omarmd. De meeste werknemers hebben de oude manier van werken dan ook afgezworen. In een korte tijd is de mogelijkheid om vanuit huis te kunnen werken een belangrijke arbeidsvoorwaarde geworden. 

Sociaal-Economische Raad (SER) adviseerde het kabinet om de wetgeving aan te passen

Uit onderzoek van de Sociaal-Economische Raad (SER) blijkt dat werknemers veel baat hebben bij flexibiliteit. Zo zou onder andere het welzijn van de werknemers bevorderd worden als zij de mogelijkheid hebben om vanuit huis te werken. Uit het advies Hybride...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en de complete Arboregelgeving?

Dat kan nu voor

€ 108,00

per jaar